Het gezicht achter Mori

Welkom bij Mori. Leuk dat je een kijkje neemt. Ik nodig je uit om op ontdekking te gaan naar wie jij van nature bent en hoe jij leeft in overeenstemming met je ware natuur. Jouw natuurlijke levenswijze. Om weer een beetje te verwilderen. Met een open blik op avontuur te gaan en je eigen innerlijke wildernis terug te vinden. Die veel dichterbij is dan je wellicht denkt.

Zelf heb ik heel lang gedacht; 'Hoe doen mensen het toch?' Het was steeds zoeken naar balans. Totdat ik merkte dat ik niet in overeenstemming leefde met wie ik van nature ben. Ik hanteerde een norm, die niet de mijne was. Ooit aangeleerd van hoe je 'hoort' te leven, maar niet passend bij wie ik van nature ben. Tijdens vele wandelingen in de natuur ontdekte ik steeds meer wat ik belangrijk vind, waar mijn hart sneller van gaat kloppen, welk ritme bij mij past, enzovoorts. Alsof ik een schatkist opende die heel lang gesloten was. De natuur heeft mij daarbij geholpen. Subtiel en in alle eenvoud, maar buitengewoon krachtig.

Brenda Boele

Ik hou van de natuur, op vakantie gaan met mijn gezin en (samen) avonturen beleven, wandelen, lezen, fotograferen, schrijven, samenzijn met familie en vrienden, over het leven filosoferen, lol hebben, wildplukken, yoga, dansen, staren naar de sterrenhemel rondom een kampvuur, met de camper erop uit gaan, 's ochtends in alle rust de dag starten met een cappuccino, af en toe een verfrissende duik nemen in koud water, ons eten zoveel mogelijk lokaal halen en daar met aandacht pure, lekkere en gezonde gerechten van bereiden. En stiekem heb ik de wens om over ongeveer 10 jaar te verhuizen naar Zweden en daar een zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven te leiden.

Belangrijke waarden voor mij zijn oprechtheid, vrijheid, autonomie, verbinding, vertrouwen, aandacht, compassie, ontwikkeling en avontuur.

Mensen omschrijven mij als open, vriendelijk, eerlijk, oprecht, enthousiast, positief ingesteld, rustig en doortastend.

Samen met mijn man, twee prachtige dochters en onze hond Saar woon ik in Leusden, aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug en vlakbij het schitterende landgoed Den-Treek Henschoten. Een plek waar je je kunt onderdompelen in de natuur èn met een kwartier fietsen kunt onderdompelen in de reuring van de stad. Best of both worlds wat mij betreft!

Mijn professionele achtergrond

Ik heb onder andere gewerkt als (team) coach, consulent voor mensen met een beperking en projectleider. Sinds mei 2015 ben ik voor mijzelf begonnen als zelfstandig coach en heb ik mij gespecialiseerd in de eigenschap (hoog) sensitiviteit, neurodiversiteit, coachen in de natuur en Shinrin Yoku (ook wel Foresttherapy en Bosbaden genoemd). Persoonlijke ontwikkeling, verbinden met de natuur/je eigen natuur in combinatie met neurodiversiteit, loopt als een rode draad door mijn werk.

Als coach bied ik een veilige bedding, met diepgang, lichtheid, een vleugje humor, doelgericht en een praktisch toepasbaar.

Na Hbo Maatschappelijk Werk & Dienstverlening heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd. Hierbij een aantal relevante opleidingen op een rij:

- een vierjarige opleiding bij Mens & Intuïtie (opleiding voor intuïtieve ontwikkeling, healing, reading en lightworker).

- post-Hbo Lifecoaching bij Atma

- een opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige bij Hooggevoelig Heel Gewoon,

- opleiding tot Gids Shinrin Yoku bij de Shinrin Yoku Academy

- training Magie van Systemisch werk bij Intuïtief Ondernemen

- training coachen met ACT bij Bureau Jaan

- een aantal kruidencursussen bij het Kruidenrijk

- tevens heb ik 1,5 jaar geassisteerd als assistent-mentor voor de opleiding Outdoor Lifecoaching bij Atma.

coaching, hsp, bosbaden, buitencoach, Amersfoort, Leusden, natuurcoaching, foresttherapy

Achtergrond van Mori

In mijn optiek is alles in de natuur met elkaar verbonden. Een zogenaamd levensweb. Trek je aan een draadje, dan heeft dat invloed op het hele web. De natuur streeft naar evenwicht en diversiteit en daarmee het voortbestaan van leven. Wij mensen zijn hier onderdeel van.

Je ziet veel stress in onze maatschappij. Het ratio lijkt de boventoon te voeren. Presteren, consumeren en een gevoel van geleefd worden. Er is een disbalans ontstaan tussen hoe we momenteel leven en onze ware natuur en de wetten van de natuur. Zowel op individueel- als op collectief niveau.

Je ware natuur

Ieder mens wordt geboren met een uniek pakketje aan talenten en eigenschappen. Kijk naar een knop aan een boom. Alles is al aanwezig om tot bloei te komen. De boom hoeft niet z'n best te doen om bijvoorbeeld een Beuk te worden. Het is al een Beuk. Zo is het naar mijn idee ook met mensen. Alles is al in jou aanwezig om tot bloei te komen. Je bent geboren met dat unieke pakketje aan natuurlijke talenten, eigenschappen en (ziels) verlangens. In plaats van te voldoen aan, hoe zij het zijn om juist vanuit wie je van nature bent je leven vorm te geven? 

Net als de natuur streeft naar diversiteit, geloof ik dat (neuro) diversiteit een samenleving ten goede komt. We zijn niet gebouwd om allemaal hetzelfde te doen en te kunnen. Door in overeenstemming te leven met je ware natuur, vergroot dat je vitaliteit, energie, voldoening en levensvreugde. En een mooie bijkomstigheid; je voegt jouw unieke waarde toe. Daar wordt de wereld, in mijn optiek, gewoon ook mooier van.

Natuurlijk ritme

Wij zijn natuur. Zo ook onderdeel van de natuurlijke cyclus. Het ritme van de seizoenen. In onze westerse maatschappij zie je daar steeds minder van terug. Het lijkt wel of we met z’n allen constant in de vijfde versnelling zitten. Meer, sneller en efficiënter. Misschien herken je het wel? Voorgesneden groenten in de schappen van de supermarkt, allerlei handige apps om je leven nog comfortabeler te maken en ook bij organisaties zie je de drang naar groei, optimalisatie en efficiency. Ken je dat gevoel dat je na een vakantie bijvoorbeeld weer moet wennen aan de structuur van school en werk? We hebben systemen bedacht om ons te dienen. Mijns inziens werken deze systemen steeds meer beperkend. Het begint te kraken en te wringen. We verlangen steeds vaker naar back-to-basic, rust, ruimte, eenvoud, oprechte aandacht, zingeving, enzovoorts.

Hoe zou het zijn als we weer meer het ritme van de seizoenen zouden volgen? Om bijvoorbeeld in de herfst weer meer te vertragen. In de winter meer te verstillen en te bezinnen. Zodat we in de lente weer energiek en vitaal nieuwe ideeën, projecten, verlangens tot bloei kunnen laten komen. Waarna we in de zomer de successen vieren!

De basis van Mori is simpel gezegd: je één voelen met de natuur, de schoonheid van eenvoud, imperfectie en vergankelijkheid, het ervaren van een fijne, warme sfeer en focussen op de dingen die er écht toe doen en het gevoel van vrijheidsdrang; voor even ontspannen aan de dagelijkse sleur door je over te geven aan het oerritme van de natuur. Met een vleugje magie, humor en het liefst zo vaak mogelijk kampvuurtjes.....

Hoe zou het zijn als je een stapje terug doet...... Op adem komt. De frisse buitenlucht op je huid voelt. Leeft met het ritme van de seizoenen. Van antwoorden zoeken buiten jezelf, naar het vinden van jouw natuurlijke wijsheid. Een natuurlijke levenswijze integreert in je leven die past bij wie jij van nature bent. Voel jij dat verlangen?

Met Mori wil ik op een frisse en eigentijdse manier een plek bieden om te verbinden en te inspireren om meer vanuit je eigen (wilde) natuur te leven. Voor meer balans, gezondheid, voldoening en vreugde.


Liefs, Brenda
Copyright Mori Academy 2022-2023 - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram