Micro Avonturen

Even uit de hectiek van de waan van de dag stappen, van het gebaande pad gaan, nieuwe ervaringen en ideeën opdoen, dwalen, je neus achterna gaan, ruimte creëren voor reflectie en bezinning. In alle eenvoud, puur, echtheid en vrijheid ervaren en je zintuigen prikkelen. Je onderdompelen in het buitenleven. De micro-avonturen van Mori zijn persoonlijk, aards en mindful. Met een vleugje magie. Ze vinden plaats in het bos.

Na de micro-avonturen ervaar je weer dat je leeft. Met al je zintuigen. Je voelt je verfrist, geïnspireerd, ontspannen en hebt meer helderheid over wat jij echt belangrijk vindt. Door af en toe de verdwalen, vind je nieuwe wegen. Jouw eigen pad, jouw ritme en afgestemd op je eigen natuur en je intuïtie.

Dat is waar de micro-avonturen van Mori voor staan. Gewoon, omdat er zoveel meer is dan de waan van alledag. Micro-avonturen schudden je weer even op en wakker. Het hoeft niet groots en meeslepend. Hoewel dat ook heel leuk kan zijn natuurlijk. Klein en lokaal kan het ook.

De micro-avonturen kunnen variëren per seizoen. Denk bijvoorbeeld ook aan Wildplukwandelingen, Midwinterviering in het bos, een retreat, een workshop Bosbaden, contact maken met bomen, enzovoorts.


Hier vind je het actuele overzicht aan (magische) micro-avonturen


Ervaringen van deelnemers

 • "Wat een rijke ervaring, de Shinrin Yoku sessie. In stilte met een fijn groepje vrouwen een 'bosbad' nemen; Brenda gaat ons voor over prachtige paadjes en brengt ons naar magische plekken in het bos. Zo lopen we langs een lieflijk vennetje en uitbundig groeiende varens, wat is het hier mooi. Brenda begeleid ons zo fijn met haar aangename stem en fijne oefeningen. Gedurende de ochtend voelde ik me steeds dichter bij mezelf komen, stiller in mijn hoofd en zachter in mijn lijf. Uren later, nu ik dit opschrijf, voel ik nog steeds de ontspannende werking van het bosbad, wat zal ik lekker slapen vannacht. Bedankt bos en specifiek de dennenboom waar ik bij mocht zitten. De aanwezigheid en liefdevolle energie van de boom helpt me bewuster te worden van wat er in me leeft tijdens de miniqueste. Zo is ook de aanwezigheid en liefdevolle energie van Brenda een veilige bedding voor mij, dankjewel."
  - Laura
 • "Helemaal open en nieuwsgierig begon ik aan de Shinrin Yoku sessie. Wie Brenda kent weet dat zij thuishoort in het bos en in de natuur. Zij belichaamt voor mij de verbinding tussen mens en natuur. Die verbinding en daarmee ook (het herstel van) de verbinding met jezelf, was zo voelbaar tijdens deze prachtige sessie. Met een groepje mooie vrouwen zijn we het bos in gegaan, in een vertraging, die zelfs in mijn redelijk onthaastte leven, nog weer een verdieping opleverde. Brenda creëert een veilige bedding, heeft een heerlijke stem om in visualisaties en meditaties door begeleid te worden en stemt feilloos af op wat er in het moment passend is. Doordat de sessie grotendeels in stilte plaatsvond, was er veel ruimte voor het waarnemen via de andere zintuigen, heerlijk."
  - Heleen
 • "Het heeft mij zoveel meer gebracht dan ik had verwacht! Echt fijn! Het bos was zo mooi en fijne mensen. Bedankt voor vandaag. Het was heerlijk en echt een eye-opener om uit de dagelijkse routine te stappen om inzichten te krijgen."
  - Josine
 • "Bedankt voor de heerlijke zondag. Ik heb uitbundig genoten van het ZIJN in het GROEN met jou, Joost en de anderen. De bekende plantjes die je ons hebt laten zien die veel meer voor de mens kunnen betekenen dan je je kan voorstellen. Hoe RIJK is het bos en hoe RIJK zijn wij, dat we daar zomaar van mogen genieten, ruiken, kijken en proeven en daar worden we dan ook nog eens heel gezond van.
  Ik voelde mij zondagmiddag heerlijk loom en tevreden. Met deze ontmoetingen leer ik ook weer een stukje meer van mijzelf, dat is zo mooi om te ervaren. Dank je wel !!
  En zondag stuur je ook nog eens zo veel informatie, waar we nog eens een extra ontwikkeling krijgen. Ik heb nog niet alles gelezen, maar dat ga ik zeker doen. Als je hier eenmaal van hebt geproefd dan wil je meer."

  - Ellen -
 • "Vorig weekend heb ik mogen ervaren hoe het is om met Brenda en Mijke en een groep vrouwen mee te gaan de natuur in (@tent_en_vuur). Wat een verrijkende en inspirerende ervaring is dat geweest. Brenda en Mijke hebben hun passie voor de natuur vanuit hun vezels weten over te brengen. Met veel liefde hebben zij een bedding gecreëerd, waarin diepgaande gesprekken ontstonden, is gelachen en gehuild, het innerlijk kind is wakker gemaakt, buiten de comfortzone is gedipt in het koude meertje en nog veel meer."

  - Heleen -
 • "Ik ben jullie oneindig dankbaar voor jullie initiatief en de prachtige basis die jullie verzorgen waarop wij samen weer verder kunnen groeien. En dat iedereen zich zo veilig voelt bij jullie, dat iedereen zo zichzelf is en kwetsbaar durft te zijn, dat is een gigantisch compliment aan jullie"


  - Emely -


 • "Wat hebben jullie, Mijke en Brenda, dit goed georganiseerd, er zit veel liefde en aandacht in, dat is voelbaar. Jullie creëren een fijne, veilige bedding waarin ik me gemakkelijk thuis voel. Het stilleven wat ik heb gemaakt, met 'vindsels' uit de natuur, ligt op mijn kamer en herinnert me eraan om vaak de natuur in te gaan!"

  - Maaike-

Copyright Mori Academy 2022-2023 - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram