Gratis handreiking over 10 vormen van rust en 8 tips die bijdragen aan meer rust


Wellicht heb je net de podcast over ADhD & Rust beluisterd en ben je benieuwd naar welke vormen van rust jou kunnen helpen om meer rust te ervaren. Of je bent op een andere manier hier terecht gekomen.

Je bent niet de enige die op zoek is naar meer rust. Er is een toename aan de behoefte aan meer rust en ontspanning. Met een neurodivergent brein, en in dit geval specifiek ADhD, heb je misschien meer dan gemiddeld behoefte aan rust. Er zijn verschillende redenen waarom iemand met ADHD mogelijk meer rust nodig heeft:

Overstimulatie: Mensen met ADHD kunnen gevoeliger zijn voor overstimulatie. Ze kunnen snel overweldigd raken door te veel prikkels in hun omgeving, wat leidt tot stress en uitputting. Rust kan hen helpen om deze overprikkeling te verminderen.

Hyperfocus: Hoewel het tegenstrijdig lijkt, kunnen mensen met ADHD soms zo gericht zijn op een taak dat ze de tijd en hun behoeften uit het oog verliezen. Dit kan leiden tot vermoeidheid, wat meer behoefte aan rust creรซert.

Slaapproblemen: Slaapproblemen komen vaak voor bij mensen met ADHD. Ze kunnen moeite hebben om in slaap te vallen of om een gezond slaappatroon te behouden, wat leidt tot vermoeidheid overdag.

Emotionele regulatie: Mensen met ADHD kunnen moeite hebben met emotionele regulatie, wat kan leiden tot intensere emotionele reacties. Rust kan hen helpen om hun emoties beter te beheersen.

Voor mij persoonlijk is onderstimulatie (te weinig voedende prikkels) ook een oorzaak van stress.

Graag deel ik je 10 vormen van rust en geef ik concrete activiteiten die kunnen bijdragen aan meer rust. Rust nemen is namelijk niet alleen rustig op de bank zitten ;-). Tevens geef ik 8 tips voor meer rust naar aanleiding van de podcast ADhD & Rust.
Brenda Boele

Hej, hier lees je meer over mij

Zelf heb ik heel lang gedacht; 'Hoe doen mensen het toch?' Het was steeds zoeken naar balans. Totdat ik merkte dat ik niet in overeenstemming leefde met wie ik van nature ben. Ik hanteerde een norm, die niet de mijne was. Ooit aangeleerd van hoe je 'hoort' te leven, maar niet passend bij wie ik van nature ben. Tijdens vele wandelingen in de natuur ontdekte ik steeds meer wat ik belangrijk vind, waar mijn hart sneller van gaat kloppen, leerde ik meer over de wisselende seizoenen en haalde ik hier inspiratie uit voor mijn persoonlijke- en professionele leven. Het was alsof ik een schatkist opende die heel lang gesloten was. De natuur heeft mij daarbij geholpen. Subtiel en in alle eenvoud, maar buitengewoon krachtig.

Ik heb onder andere gewerkt als (team) coach, consulent voor mensen met een beperking en projectleider. Sinds mei 2015 ben ik voor mijzelf begonnen als zelfstandig coach en heb ik mij gespecialiseerd in de eigenschap (hoog) sensitiviteit, neurodiversiteit, coachen in de natuur en Shinrin Yoku (ook wel Foresttherapy en Bosbaden genoemd). Persoonlijke ontwikkeling, verbinden met de natuur/je eigen natuur in combinatie met neurodiversiteit, loopt als een rode draad door mijn werk. Juist door je eigen natuur te voegen, voeg je jouw unieke waarde toe!

Als coach bied ik een veilige bedding, met diepgang, lichtheid, een vleugje humor, gelijkwaardigheid, doelgericht en praktisch toepasbaar. Ik combineer werken met Acceptance Commitment Therapy (ACT), natuurcoaching, systemisch werk, mindfulness, Shinrin-yoku en oplossingsgericht coachen. Daarbij werk ik vooral ook heel intuรฏtief.


Lees hier meer over mijn achtergrond
hello@mori-academy.nl -
Copyright Mori Academy 2022-2025 - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram